Охлювна ферма

Водени от отговорността към качеството на живота на нашите клиенти и знаейки, че охлювната слуз е субстанция с разнообразно приложение – от успешен начин за противодействие на възпалителните процеси в организма до най-успешния лукс инструмент за разкрасяване на Изтока, решихме да направим козметиката от охлюви достъпна за всеки.

През 2010 г. създадохме първата ферма в България за биологично отглеждане на охлюви за козметични цели. На площ от 3 дка в Пловдивска област отглеждаме над 1 млн. охлюва от северноафриканската порода Helix Aspersa Maxima. Избрахме този вид, защото той произвежда най-качествената слуз за козметични продукти.

За да защитим високото качество на суровината сме разработили полезен модел за структурата на охлювното стопанство, защитен пред Патентно Ведомство на България. Той гарантира оптималните условия, при които се извлича възможно най-добро количество и качество на слуз или хайвер от охлюви, влагани в козметични продукти.

Нашите охлюви могат да се похвалят с високо качество на живот, защото ги храним с трева и специално разработени фуражи с витамини. Компютърна система се грижи за общия им комфорт и впръсква вода на определено време. През зимата се прибират да спят в специална темперирана камера, а през пролетта и лятото волно растнат в полетата или се размножават в родилното отделение, което сме им създали.

Целогодишно събираме слузта на ръка, без да стресираме охлювите ни най-малко. Не използваме машини за извличането й, защото това да останат живи е най-важно за нас. Прочетете повече за нашата бизнес етика.