Ценности

Животът

Водени от отговорността към качеството на живота на нашите клиенти и знаейки, че охлювната слуз е субстанция с разнообразно приложение – от успешен начин за противодействие на възпалителните процеси в организма до най-успешния лукс инструмент за разкрасяване на Изтока, решихме да направим козметиката от охлюви достъпна за всеки. През 2010 г. създадохме първата ферма в България за биологично отглеждане на охлюви за козметични цели. Повече за нея можете да прочетете тук.

За Камко животът е най-висша ценност. Основен принцип в нашата работа е хуманният подход към всички, включително и животните. За разлика от други фирми, които ползват машини в процеса на извличане на слузта и така убиват охлювите, ние искаме те да останат живи. Затова събираме слузта на ръка, без дори да ги стресираме. Принципът на производство и контрол без жестокост е възлов за целия ни бизнес. Нашите продукти не се тестват върху животни.

Качеството

GMPВ Камко разбираме как продуктите могат да повлияят на качестото на живот на потребителя. Затова се стараем те да бъдат максимално подготвени за осигуряването на едно наистина приятно преживяване.

Като доставчик, издържал световно признат социален и етичен одит – SMETA (SEDEX MEMBERS ETHICAL TRADE AUDIT – Одит за етична търговия на членове нa международната организация SEDEX) и GMP (Good Manufacturing Practices)

производител, сертифициран в прилагането на добрите производствени практики в козметиката, Камко има надежден процес да гарантира както безопастността и здравето на собствените си служители, така и безопастността и качеството на крайния продукт.

Контролираме стриктно всички суровини при източника на производство, за да сме сигурни в това, което внасяме. Охлювната слуз произвеждаме в наша собствена био ферма. Допълнително провеждаме тестове за качеството на активната съставка и действието на самия продукт преди да го пуснем на пазара. Така сме уверени, че регистрацията в Европейския портал за обявяване на козметични продукти (CPNP) не е просто формален уведомителен акт, а фактическо пускане на продукт, съответстващ на здравните и дистрибуционни изкисвания на ЕС.

Съвременните бизнес решения, стандартите по ISO и внедрените процеси са гарант за тотално управление на качеството по цялата верига на доставката – от фермата до магазина. Всички наши продукти са безопасни и годни за дистрибуция и употреба според стандарите на ЕС и отговаряме за тях с името си.

Семейството

Семейството е в основата на бизнеса на Камко. Стартирахме като малка фирма на семейство Драмови в началото на 90-те. Цялото ни портфолио е посветено на качествената и безопасна козметика за всеки член на семейството.

Корпоративното ни семейство също се уголемява в годините и това ни радва. Добрите отношения на всички нива правят живота едно наистина красиво преживяване.

Личността

Знаем, че здравето и възпитанието вървят ръка за ръка, затова и производството на качествена козметика не изчерпва нашия ангажимент към обществото. С отговорността си към възпитанието на бъдещи здрави поколения станахме един от създателите на детско-юношески волейболен клуб – Victoria Volley.

В историята си клубът вече има множество престижни награди и е дал значими състезатели на националния отбор на България по волейбол. В школата сме си поставили за цел да създаваме хармонични личности – състезатели, които умело съчетават тренировъчния процес с учебните занимания. Всяка продажба на продукти на Камко помага за развитието на състезатели в детско-юношеския волейбол в България.