охлювна козметика - живот без жестокост

За живот без жестокост

Щастливи охлювихуманно отглеждани в собствена биоферма

Позволете ни да споделим историята на нашите охлюви – основните герои, благодарение на които предлагаме качествена и достъпна охлювна козметика. Позволете ни да разкажем за един живот без жестокост.

Водени от отговорността към качеството на живота на нашите клиенти и знаейки, че охлювната слуз е мощно лекарствено средство, успешен начин за противодействие на възпалителните процеси и оттам и инструмент за разкрасяване, решихме да направим козметиката от охлюви достъпна за всеки.

Вдъхновени и водени от връзката между човека и природата, през 2010 г., създадохме ПЪРВАТА ФЕРМА В БЪЛГАРИЯ за биологично отглеждане на охлюви за козметични цели. Фермата е разположена в област Пловдив на площ от 3 дка и там отглеждаме над 1 млн. охлюва от северноафриканската порода Helix Aspersa Maxima. Този вид охлюви произвеждат най-качествената слуз за козметични продукти. Водени от отговорността към качеството на живот не само на нашите клиенти, но и на нашите охлюви, приехме за OСНОВEН ПРИНЦИП НА РАБОТА ХУМАННОТО ОТНОШЕНИЕ към всички.

За живот без жестокост

За Камко животът е най-висша ценност. Имено затова основен принцип на нашата работа е хуманният подход към всички, включително и животните.  За разлика от други фирми, които ползват машини в процеса на извличане на слузта и така убиват охлювите, ние искаме те да останат живи. Затова събираме слузта на ръка, без дори да ги стресираме. Храним нашите охлюви с трева и специално разработени фуражи с витамини. Компютърна система се грижи за общия им комфорт и впръсква вода на определено време. През зимата, когато охлювите спят, ги гледаме в специална камера с температури, подходящи за тях.

 

За производството на нашите продукти не е пострадал нито един охлюв!

Не тестваме нашите продукти върху животни и не караме друг да го прави от наше име.

Грижа от нас – благополучие за Вас. Това е факт! За това и продуктовата ни гама обхваща всичко – от косата до краката!

Leave a Reply